logo

Advies op maat

De juiste vloerisolatie in elke ruimte

Er bestaan talrijke mogelijkheden voor vloerisolatie. Naast thermische isolatie behoort ook akoestische isolatie tot de opties. Je EPB-verslaggever bepaalt welke vloerisolatie aangewezen is om aan de energieregelgeving te voldoen. Passend binnen deze richtlijnen adviseren wij welke technische keuzes het beste resultaat opleveren.

Welke soorten vloerisolatie plaatsen wij?

Schuimbeton

Schuimbeton wordt meestal geplaatst als uitvullingslaag om thermische of akoestische isolatie op de plaatsen.

Gespoten PUR

Gespoten PUR is één van de meest populaire types vloerisolatie. Gespoten PUR heeft een bijzonder hoge thermische isolatiewaarde. Daarbij worden alle naden, kieren en gaten perfect opgevuld. Wij werken met een nieuw soort milieuvriendelijk PUR. Onze vakmensen brengen de PUR-vloerisolatie in verschillende lagen aan. Gespoten PUR droogt bijzonder snel uit én is nadien volledig beloopbaar. Boven de gespoten PUR komt de chape.

PUR-platen

Naast gespoten PUR behoren ook PUR-platen tot de mogelijkheden. Hiervoor is wel een vlakke ondergrond nodig. Om dit te bekomen, is het soms noodzakelijk om eerst een egale uitvullaag onder de PUR-platen aan te brengen. PUR-platen worden met een kliksysteem aan elkaar bevestigd en blinken uit in een uiterst hoge isolatiewaarde. Met PUR-platen kan je de gewenste hoogte exact bepalen.

Isolatiemortel EPS

Isolatiemortels met EPS biedt een lagere thermische isolatiewaarde in vergelijking met PUR. Deze drukvaste vloerisolatie is dan ook vooral geschikt voor een dikkere vloeropbouw. Bij renovatieprojecten gebruiken we vaak isolatiemortel met EPS. EPS zijn polystyreenkorrels die zowel een thermische als akoestische isolatie garanderen.

Gerecycleerde PUR-granulaten

Met gerecycleerde PUR-granulaten hebben wij een uniek product dat zowel thermisch als akoestisch isoleert.

Verschillende types akoestische isolatie

Er bestaan talrijke types zachte isolatie die elk – dankzij hun specifieke eigenschappen – een bepaalde thermische of akoestische isolatie verzekeren.

Offerte nodig?

Offerte aanvragen
  • Vraag hier in 5 minuten je online prijsofferte aan.
  • Je ontvangt je prijs binnen de 72 uur.